vineri, 10 octombrie 2014

cică e bine

să ierţi. că iertarea este un fel de balsam al sufletului, un remediu împotriva durerii sau că iertarea poate repara o inimă frântă. 
mă lăsaţi cu chestiile astea? 
am încercat tot felul de iertări: pe post de balsam pentru suflet, ca remediu contra durerii, ca scotch pentru inimă frântă. la mine au rămas fără efect. nu ştiu de ce. poate că io sunt prea stricată pentru a mai fi reparată.
dar totuşi, e bine să ierţi. o spun psihologii, politicienii, muzicienii, scriitorii, femeia de serviciu de la scara blocului, gunoierul, factorul poştal, vânzătoarea de la colţul străzii, astrologii, jumătatea, etc. toată lumea îţi vâră sub nas chestia cu iertatul.
bine, iert. credeţi-mă, de câte ori iert, nu mă simt mai bine decât înainte de a ierta.
poate nu ştiu să iert. ar fi o explicaţie.

10 comentarii:

  1. E-asa de usor de-a da 7 la curul altuia! La sfaturi toti suntem "beton".
    Iertarea e-un mod de-a te impaca cu trecutul, de-a nu cara pietre de moara care sa-ti otraveasca viitorul! Pe cat de benefic teoretic, pe-atat de utopic in realitate!
    Nu-ti poti nega trecutul, pentru ca nu-l mai poti nici schimba! Sabloane, da!
    Insa, daca e-asa cum se spune, ca gandurile bune trimise-n eter se-ntorc amplificate spre emitator, ia-o ca pe-o autoprotectie preventiva!
    P.S. Daca-ti iese, vei fi "Maica Tereza"!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu-ţi poţi nega trecutul, nu-l poţi schimba, nu-l poţi uita, prin urmare, nu poţi nici ierta.
      P.S: nu-mi iese :D

      Ștergere
  2. ai o adevarata dilema, te ajut eu! :))

    http://www.youtube.com/watch?v=L9j6k7CCMqQ


    oricum, succes cu ne-negarea, neschimbarea, neuitarea si ne-iertarea asta... ai spus doar adevaruri demonstrabile prin fapte clare! toti scriitorii stiu, toti politicienii, toti muzicienii, pana si femeia de la scara blocului stie! :))

    ps. pentru comentatorii in exces: acesta este un pamflet, este genul programului! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Comentariul tau a fost in exces. Orice om are un orizont cultural. La unii, acest orizont se rezuma la dimensiunea unui punct si acela se numeste punctul lor de vedere. Am fost succint sau prea subtil?

      Ștergere
  3. Spunea Swami Shivananda: “Egoismul este cel mai mare rau. El impietreste inima. El separa pe om de om. Il face lacom. El este radacina tuturor relelor si suferintelor. Distrugeti egoismul prin serviciu dezinteresat, caritate, generozitate si iubire.”

    PS - As fi curios daca autoarea articolului si-ar dori sa fie maica Tereza, luind in considerare faptul, ca madama in cauza numai sfinta si altruista nu era. Dar cum sintagmele, obscurantismul si spiritul de turma domina societatea actuala, nu trebuie sa ne mire faptul ca apar "sfinti" din nimic.
    Citez din "sfinta" maica Tereza: "Este ceva frumos în contemplarea faptului cum săracii îşi duc povara, suferind asemenea lui Iisus Hristos. Această suferinţă îmbogăţeşte lumea!"
    Iar ca incheiere, ofer si eu un link... pragmatic: https://www.youtube.com/watch?v=65JxnUW7Wk4

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mentalistule, mă cunoşti prea bine şi ştii deja că scopul meu în viaţă nu-i acela de a deveni o maica Tereza. Era o psihopată, la naiba! :)))))
      Acum, revenind la postarea mea referitoare la iertare, cunosc teoria, ştiu tot ce se poate ştie despre iertare şi “minunile” pe care le face iertarea cu noi, muritorii (da, ştiu, tu eşti fără de moarte, mentalistule, nu intri în categoria muritorilor). Cică, printre altele, iertarea este virtutea celor curajoşi. Pesemne că io nu-s. Pot trece peste anumite situaţii, pot accepta anumite împrejurări, dar nu pot accepta şi nici ierta minciuna. Mai ales când ea este un mod de viaţă.

      Îţi las şi io un link tot cu "sfânta": https://www.youtube.com/watch?v=WTLqxxIRvug

      PS: prezenţa ta pe blog mă onorează, mentalistule! :)

      Ștergere
  4. * tot ce se poate "ştii".... din cauza emoţiilor, mentalistule :))))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Să ierţi? Hm... A cunoscut cineva, oare, dulcele gust al răzbunării? Triumful? Sentimentul de putere? Când loveşti, când vezi semnul loviturii pe feţele sau în glasurile oamenilor? Pe care, a propos, se presupune că ar trebui să-i ierţi.
    Nu, sigur n-aţi cunoscut asta! Adevăratul balsam pentru suflet este răzbunarea, nu iertarea. Încercaţi - eu n-am simţit ceva mai sublim ca o răzbunare dusă la bun sfârşit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil că da, atunci când iertarea nu-şi găseşte loc în suflet, răzbunarea apare ca fiind singurul balsam pentru suflet. Răzbunarea (la fel ca iertarea) vine din dorinţa de a-ţi alina rănile, încercând să repari ce ţi-a fost distrus. Personal, n-am cunoscut gustul răzbunării, deşi mi-aş fi dorit uneori! Nu ştiu nici să iert, dar nici să mă răzbun. Dacă mi-am făcut vreodată planuri de răzbunare? Bineînţeles că mi-am făcut! Doar că nu le-am pus niciodată în aplicare! Le-am aruncat şi am mers mai departe! Evident, nu cu sufletul împăcat de iertare, nici cu gustul dulce al răzbunării, ci cu gustul amar al dezămăgirii.

      PS: Mulţumesc pentru vizită şi pentru punctul tău de vedere expus aici, Irina! :)

      Ștergere
  6. Mulțumesc pentru tot Dr. Makha! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să completeze actele de divorț și lucrurile sunt mult mai bine acum. După cum ați spus, întregul proces de divorț a fost anulat, femeia rea ​​care crea probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu, iar acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață tuturor celor care se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , îl puteți contacta pe Dr Makha pe WhatsApp +1(815)564-3618
    Ea este pricepută cu următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * magia banilor
    * vrajă frumoasă
    * vraja norocului
    * Vrăji de atracție sexuală
    * SIDA vindecă magia
    * Casino Cave
    * S-au eliminat pesterile blestemate
    * Vraja de protecție
    * magie la loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    E-mail: makharituals@gmail.com
    Whatsapp +1(815)564-3618

    RăspundețiȘtergere